Beluchtingsrekken

⟵ Terug

Over het project

In waterzuiveringsinstallaties moet om de ongeveer 15 jaar groot onderhoud gepleegd worden aan de beluchtingsschotels, onderin de bassins. Dat zijn schotelvormige constructies met kleine gaatjes waar lucht door geblazen wordt. Dit is een belangrijk onderdeel van het waterreinigingsproces. Voor dit onderhoud moeten de bassins leeg en de installatie wordt voor langere tijd stilgelegd. Dit is natuurlijk ongewenst.

Het Waterschap vroeg ons iets te ontwikkelen om die schotels uit het bassin te krijgen zonder dat het bassin leeg hoeft. In samenwerking met het Waterschap hebben we dat gedaan. Wij ontwikkelden frames waarop de schotels bevestigd zijn. Die frames kun je er stuk voor stuk uit takelen, de schotels reinigen of vervangen en vervolgens weer in het bassin laten zakken. De gehele waterzuivering draait gewoon door tijdens dit onderhoud. Ook het lucht leidingwerk om dit mogelijk te maken, maken wij op maat.

Minder geld en moeite

Deze geld en moeite besparende oplossing is in de wereld van het water zuiveren goed opgepakt. Inmiddels hebben wij dergelijke frames op maat gemaakt voor de waterzuiveringen in Gaarkeuken, Bolsward, Hoogkerk, Zuidhorn, Heerenveen en Joure , inclusief het leidingwerk.

Zuiver water wereldwijd

De producent van de beluchtingsschotels is een wereldwijd opererend bedrijf en ook dat heeft belangstelling getoond voor onze vinding. Dus wie weet is onze inspanning een doorbraak in het zuiveren van water wereldwijd! En daar zijn we natuurlijk heel trots op.

Heeft u ook een probleem waar u een oplossing voor zoekt? Neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee vanuit onze creativiteit, kennis en ervaring met maatwerkconstructies in staal, aluminium of RVS!


Contactgegevens

Brandsloot 3b
9863 TR Doezum

T: +31 (0)594-658867
F: +31 (0)594-658974
info@vanderkampkornhorn.nl

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

*
*